Koska 6.12 on Suomessa vapaapäivä, enkä tuona päivänä ole ikinä ollut koulussa tai töissä, olin päättänyt jatkaa tuota perinnettä myös täälläpäin. Mutta kohtalo puuttuikin peliin, sillä juuri tänä tiistaina 6.12, Suomen itsenäisyyspäivänä, piti alkaa suullisen viestinnän kurssin. Ärsyttää, sillä koko syksyn olen viettänyt tiistaisin vapaapäivää. Miksi juuri tänään piti alkaa poikkeuskauden? Mrr... Enkä siis juuri tuon kurssin alun vuoksi voi lintsata sieltä.

Mutta itävaltalaiset eivät pahemmin ymmärrä pohjoisen kansan 94. itsenäisyyspäivän tärkeyttä, joten en mahtanut asialle mitään, oli siis pakko viettää tämä päivä kuten normaali arkipäivä. Enpä tainnut muistaa eilen kertoa, että otin taas yhden askeleen ja raahauduin yhdelle yliopiston rakennuksista ostamaan itselleni kopiointi/tulostuskortin, sillä tämän tänään alkaneen kurssin opettaja vaatii, että kaikilla pitää olla kunkin kerran Moodlesta löytyvät kurssikertamateriaalit tulostettuna mukana.

Vaikka tämä kurssi alkoi vasta kello 12, mun päiväni starttasi käyntiin jo aiemmin. Aamun alkajaisiksi käväisin hakemassa verikoetulokseni. Lääkäriä lainatakseni, vereni on kuulemma täydellistä, jee. Tosin ei ole vielä varmaa, onko tulehdukseni täysin parantunut, joten täti kirjoitti vielä toisenkin kuurin, mun pitää kuitenkin odottaa muutama päivä ennen sen alottamista ja alottaa vaan jos tuntuu siltä ihan oikeesti. Sen jälkeen suunnistin tulostamaan kurssikertamateriaaleja = opettelemaan tulostuskoneen käyttöä. Ehkä meistä tulee kavereita ;-) Vasta sieltä pääsin lähtemään kurssille. Oli tosi mielenkiintosta, enempi suullisen viestinnän teoriaan kuin itse puhumiseen keskittyvä kurssi. Suurin osa meistä on vaihtareita, joten ollaan kaikki samalla viivalla puhumisen suhteen. Illalla oli tarkoitus lähteä Katjan ja Siljan kanssa hiukan juhlistamaan itsenäisyyttämme, mutta sen sijaan tästä 94.stä itsenäisyyspäivästä tuli Siljalle surunpäivä, hän sai suruviestin kotoa ja joutuu lähtemään jo huomenna Suomeen. Oltiin Katjan kanssa sitten hänen tukenaan ja pakattiin matkalaukkku sun muut asiat. Palasin insinööörin luo vähän ennen puolta yötä tuumien tämän päivän olleen todellakin erilainen itsenäisyyspäivä...